Zo stel je een vacature voor een IT specialist op

Als je een IT specialist nodig hebt, zet je een vacature uit. Door de vacature op de juiste manier te formuleren, krijg je hier hopelijk meer reacties op. Maar hoe stel je een vacature IT specialist op de juiste manier op? Je leest het in dit artikel.

Schrijf een wervende tekst

Een vacaturetekst moet niet alleen informatie geven over de openstaande functie, maar werkzoekenden ook overtuigen te reageren op deze functie. Schrijf daarom altijd een wervende vacaturetekst, die werkzoekenden overtuigt op de openstaande functie te reageren. Je overdrijft en liegt niet in de tekst, maar je bent wel enthousiast over de openstaande functie die je te bieden hebt.

Vermijd clichés

Een goede vacature is niet alleen overtuigend, maar ook origineel. Vermijd clichés die je altijd in vacatures ziet staan, want hier kunnen werkzoekenden op afknappen. Er zijn niet zo veel IT specialisten en veel IT vacatures, dus het is belangrijk de clichés te vermijden om zo veel mogelijk reacties te krijgen op jouw vacature.

Zet de voorwaarden duidelijk op een rijtje

Je schrijft een wervende en originele tekst, maar je zet ook duidelijk op een rijtje wat de lezer precies kan verwachten. Een specifiek salaris hoef je nog niet te geven, maar je kunt wel aangeven welk salaris de werkzoekende ongeveer bij deze functie kan verwachten. Geef ook aan hoeveel uur hij of zij kan komen werken, wat de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn en uiteraard welke taken en verantwoordelijkheden er bij de functie horen.

Je kunt dit soort zaken het beste in een duidelijke opsomming zetten. Deze opsomming kan de lezer snel en gemakkelijk doorlezen, om er direct achter te komen of jouw vacature wel of niet bij hem of haar past.

Vergeet de contactgegevens niet

Tot slot is het erg belangrijk jouw contactgegevens op te nemen in de vacature. Ook als IT specialisten online op de vacature moeten reageren en voor een reactie geen contactgegevens nodig hebben, zet je jouw gegevens altijd onder de vacature. Heeft de lezer namelijk een vraag over jouw vacature, dan moet hij of zij deze wel kunnen stellen. En wil je niet telefonisch benaderd worden? Dan zet je alleen je naam en e-mailadres onder de vacature, zodat de lezer jou per mail kan benaderen met eventuele vragen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.