Voorbereiding voor een sollicitatie

Goed voorbereid solliciteren is erg belangrijk, de toekomst hang er namelijk vanaf. Daarom is het goed om een goede voorbereiding te nemen om op de sollicitatie er helemaal klaar voor te zijn. Dit artikel is puur gericht op de voorbereiding en dus niet tijdens het gesprek, waarom niet? Omdat je dat geheel zelf zal moeten doen. Deze voorbereidende tips zijn afkomstig van de cursus solliciteren van Learnit.

Wie ben je en wat kun je?
Het is goed dat je je richt op sollicitaties die jij echt ziet zitten en waarbij je echt toegevoegde waarde kan leveren. In plaats van dat je overal maar sollicitaties naar toe stuurt, de kans is dan klein dat jij echt de baan zal krijgen. Bedenk dus goed van tevoren wat jij kunt bieden en of dit in de functie past. Vooral op lange termijn haal je hier altijd je voordeel uit en verdoe je ook geen tijd van een recruiter.

Laat jouw CV checken
Even langsgaan bij kennissen, ouders en vrienden is goed om even jouw verhaal en CV te laten checken. Zij kunnen je tips geven hoe het beter zou kunnen, vaak worden er ook nog schrijffouten uitgehaald.

Zorg verder dat jouw CV iets persoonlijks heeft, dit is heel makkelijk te doen door een foto erop te zetten. Pas hier wel mee op dat jouw foto niet een vakantie foto of een hobby foto is, zorg voor een zakelijke foto.

Afspraak maken
Let er op dat een sollicitatie niet alleen het gesprek is, maar dat het een proces is van het eerste contact totdat je bent aangenomen. Het begint dus bij de benadering, wanneer jij jouw sollicitatie e-mailt kijk even na of dit met het juiste adres gebeurd en dus niet een adres is van jouw jeugd waar jouw hobby in is verwerkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.