Banengroei & vacatures 2015

In 2015 het derde kwartaal waren er ten opzichten van hetzelfde kwartaal in 2014 z’n 74 duizend banen van werknemers meer!
Dat is omgerekend een stijgingspercentage van 1,0 procent

De stijging van het aantal banen was vooral te zien in de zakelijke dienstverlening, er waren maar liefst 76 duizend banen bijgekomen over het jaar gezien.
De uitzendbranche was hier verantwoordelijk voor door maar liefst 73 duizend banen te creëren.

Het ging ook goed met banen in de handel, vervoer en natuurlijk de horeca met een banengroei van 43 duizend, trok de werkgelegenheid enorm aan.
Andere bedrijfstakken hebben nog steeds te maken met een banenkrimp.
De zorg met 30 duizend banen minder en het openbaar bestuur met 6 duizend banen minder zijn hier een schrijnend voorbeeld van .

HNCK3988

Er stonden 136 duizend vacatures open in de maand juni.
Ten aanzien van het jaar ervoor zijn dat er 23 duizend meer.

In het 2e kwartaal beleefde het aantal vacatures een hoogtepunt want in alle sectoren in waren er meer vacatures dan het vorige jaar.

De commerciële dienstverlening hadden de meeste vacatures, in de maand juni waren en 86 duizend vacatures dat zijn er 16 duizend meer dan het jaar ervoor.

Ook was er een toenamen in de niet-commerciele dienstverlening, met maarliefst 31 duizend vacatures, in het jaar ervoor telde het er 5 duizend minder.

De sector industrie kreeg ook weer een boost dit was te zien aan het aantal vacatures wat ze open hadden staan, het waren er 2 duizend meer.
voor de sector industrie is dit best wel een goed aantal na al die zwarte jaren.

Bron: Dubbel U