Solliciteren na je opleiding

Je hebt je diploma op zak en bent waarschijnlijk op zoek naar een leuke baan. Ondanks dat we de crisis achter ons hebben gelaten kan het nog best pittig zijn om een baan te bemachtigen binnen de huidige arbeidsmarkt. Organisaties stellen veel eisen, hebben het liefst een goedkope kracht met jarenlange ervaring. Het kan ook zo zijn dat ze op zoek zijn naar iets waar je net niet aan voldoet, in dit geval is bijscholing een slimme zet.

Je kunt in een korte tijd een opleiding volgen die aansluit bij de functie die je graag zou willen bekleden.

Fabius opleidingen is een opleidingsinstituut wat deeltijd kantooropleidingen aanbiedt. De opleidingen zijn specifiek gericht op kantoorfuncties waar veel vraag naar is. Denk bijvoorbeeld aan administratief medewerker of secretaresse.

Fabius opleidingen

Fabius opleidingen biedt diverse trajecten aan die je goed in combinatie met je huidige (bij)baan kunt volgen. Voor de meeste opleidingen word je 1 dagdeel per week verwacht. Dit betekent dan dat je een ochtend, middag of avond nodig hebt om een specifieke opleiding te kunnen volgen. Natuurlijk komt er naast de les ook wat tijd bij voor zelfstudie, maar dit is in te delen op een moment wanneer het je uitkomt. De duur van de scholing is verschillend per opleiding. Sommige opleidingen kun je binnen 3 maanden al voltooien, andere duren een jaar. Fabius heeft vestigingen door heel het land.

Niveau

Alle aangeboden opleidingen van Fabius zijn op MBO niveau en je kunt zonder vooropleiding starten. Inzet en motivatie zijn wel belangrijk om je diploma te bemachtigen. Je krijgt les van een ervaren en gemotiveerde docent en je zit in een leuke groep.

Solliciteren

Na afronding van de opleiding wil je natuurlijk zo snel mogelijk in het werkveld aan de slag. Tijd om te solliciteren! Je begint je sollicitatie altijd met het opstellen van een c.v. en goede sollicitatiebrief. Om deze beide zo goed mogelijk op te stellen kun je op internet zoeken naar tips. Je c.v. en met name je brief zijn erg belangrijk om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Schrijf duidelijk in je brief waarom jij de juiste kandidaat bent en wat jij kan toevoegen voor het bedrijf en welke onderdelen van je c.v. volgens jou belangrijk zijn voor deze functie.

Je c.v. kun je soms per sollicitatie wat aanpassen, haal dingen die niets toevoegen weg en benadruk dingen die juist belangrijk zijn voor de functie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.