Sollicitatietips

Handige tips als je gaat solliciteren

Ben je op zoek naar een baan en heb je al brieven gestuurd of gebeld en een paar uitnodigingen gehad voor een gesprek maar wordt je nog steeds niet aangenomen.
Je moet je afvragen waarom het niet lukt.
Ligt het aan jezelf of geef je toch de ander de schuld.
belangrijk is dat je aan je slechte punten gaat werken, je denkt dat je ze niet hebt maar bekijk deze tips eens en je merkt het vanzelf.

 1. Wees eerlijk naar jezelf, kijk wat je goed en minder goed kan.
  Probeer daar aan te werken, kijk op internet of maak online testen en probeer er iets moois van te maken.
 2. Ga niet onderuit gezakt op de bank zitten en besteedt elke dag een aantal uur aan solliciteren of het verbeter van je sollicitatie skills, dit zorgt ook voor een regelmaat in je dag, dit valt niet te vergelijken met een werkdag maar het helpt wel.
 3. Deze tip moet je niet te vaak uitvoeren, als je hebt gehoord dat ze ergens iemand nodig hebben en er is nog geen officiële vacature voor open gezet, bel de personeelsafdeling misschien hoeven ze dan geen vacature meer uit te zetten en ben jij hun nieuwe collega.
 4. Durf te bellen, voordat je een sollicitatie brief stuurt, bel je eerst de persoon die erover gaat van het bedrijf en laat merken dat je interesse hebt en zorg dat je positief overkomt, dit nemen de bedrijven mee als ze een vacature in gaan vullen.
 5. Vraag aan familie of vrienden of zei nog een vacature weten, misschien vertellen zei het ook wel door en zo wordt je bereik met de vraag “wie heeft er een baan voor mij” toegenomen.
 6. Uitgenodigd voor een gesprek? Kom dan voorbereidt aan op het gesprek, zorg dat je zoveel mogelijk informatie hebt over het bedrijf en weet wat je wilt vragen en bedenk alvast van te voren wat ze kunnen vragen.
 7. jammer, laat niet merken dat je boos bent en bel even op om beleefd te vragen waarom je eventueel bent afgewezen en of er binnenkort nog andere vacatures te verwachten zijn en of ze dan aan je willen denken.
  Zo laat je een goede indruk achter !

Deze tips geven geen garantie op een baan maar verbeteren wel je sollicitatie skills.

Leave a Reply

Your email address will not be published.