De juiste kantoorinrichting

Een mens is gemaakt om te bewegen, en niet om lang op dezelfde plek stil te zitten. Het is dan ook wetenschappelijk bewezen dat de correcte zithouding je rugklachten aanzienlijk kan verminderen. Daarbij is dynamisch zitten zeer aanbevolen; dit betekent dat je zo veel mogelijk moet wisselen van zithouding. Het is dan ook handig om te kijken of je kantoorinrichting je helpt ondersteunen wanneer je aan het werk bent.

 

De juiste zitdiepte

Wanneer je te diep in je stoel zit dan zorgt dit altijd voor onderuitzakking. Als gevolg krijg je een bolle vorm in je rug. Zo een bolle rug maakt het opstaan en het verzitten dan veel moeilijker. Wanneer je een bureaustoel koopt kun je hiermee rekening houden door hem uit te proberen in de winkel.

 

De goede armleggerhoogte

De armen wegen gemiddeld 10% van je lichaamsgewicht. Om je armen dus genoeg rust te geven moeten deze ook worden ondersteund. Als je armleggers te laag zitten, dan ga je vanzelf onderuitgezakter op je stoel zitten om zo toch nog je armen op de armleggers te kunnen laten steunen. Zo zorg je ervoor dat je rug in een bolle vorm komt te staan. Ook gaat men vaak op één van de armleggers leunen, waardoor je scheef in je stoel gaat zitten. Daarentegen kunnen te hoge armleggers krampen veroorzaken in de nek, omdat je dan overdreven opgetrokken schouders hebt.

 

De juiste lendenondersteuning

Alhoewel iedere wervelkolom gebogen is in een lichte s-vorm is, is iedere specifieke vorm van de wervelkolom uniek. Er treden vooral bij het zitten op de lendenwervels klachten op. Zo vindt 70 – 80% van de rugklachten zijn oorsprong hier. Zo zou zowel de als de dikte van de lendensteun instelbaar moeten zijn, omdat de wervelkolom voor iedereen zo verschillend is en iedereen dus een andere ondersteuning nodig zal hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.