De gevolgen van Het Nieuwe Werken

Waarschijnlijk heb je in je al wel vaker gehoord over Het Nieuwe Werken. Maar wat is Het Nieuwe Werken of Werken 2.0 nu precies? En wat zijn de voordelen?

Het Nieuwe Werken

Met HNW wordt er ingespeeld op de recente ontwikkelingen binnen de informatietechnologie. Hierdoor kan er slimmer, effectiever en efficiënter gewerkt worden. Dit uit zich in flexibele werkplekken, minder hiërarchie op de werkvloer en meer verantwoordelijkheid van de werknemers. De steeds sneller wordende internetverbinding zorgt voor een vervaging van de grens tussen werk en privé.

De gevolgen van HNW


Even ’s avonds een mailtje beantwoorden, de ontwikkelingen van die ene klant in het weekend in de gaten houden en thuis aan de eettafel de dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Omdat dit er snel insluipt en je steeds meer in je vrije tijd bezig gaat zijn met je werk, is het belangrijk hier goed voor te waken. Stel voor jezelf grenzen en regels in, zodat je niet ook tijdens je weekend de druk van je werk voelt. Anderzijds geeft flexibel werken je de mogelijkheid om toch de blijven werken ondanks je groeiende gezin, de reisafstand en een eventuele studie.

Productievere bedrijfsvoering


Werken 2.0 kan ook bijdragen aan een productievere werkwijze. Je wordt minder snel afgeleid door collega’s, bent in staat om creatiever na te denken door de wisselende werkomgeving en je te oriënteren binnen je vakgebied. Andere zaken die ervoor zorgen dat je effectief en efficiënt werkt is het maken van een personeelsplanning. Als werkgever is dit zeker aan te raden omdat er op die manier goed in kaart wordt gebracht wat de vaardigheden, kennis en kunde van het personeel is én hoe je dit het beste en meest efficiënt kunt inzetten. Zorg verder voor een prettige werkomgeving door een grote kantoorschoonmaak door Basic Clean zo nu en dan én gezellige teamuitjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.