Blog

De Cruciale Vaardigheden van een Pedagogisch Medewerker: Een Gids voor Succes in de Vacaturemarkt

In de snel evoluerende wereld van het onderwijs en de kinderopvang is de rol van een pedagogisch medewerker van onschatbare waarde. Deze professionals spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van jonge kinderen en dragen bij aan hun groei en welzijn. Als je overweegt om een pedagogisch medewerker te worden en op zoek bent naar een nieuwe uitdaging in de vacaturemarkt, dan is het essentieel om te begrijpen welke vaardigheden nodig zijn en hoe je jezelf het beste kunt presenteren tijdens het sollicitatieproces.

De Belangrijkste Vaardigheden van een Pedagogisch Medewerker

  1. Pedagogische Deskundigheid: Het hart van het werk van een pedagogisch medewerker ligt in het begrip van kinderontwikkeling en pedagogische methoden. Je moet in staat zijn om leeftijdsgerichte leerplannen te ontwikkelen en activiteiten te organiseren die de intellectuele, sociale en emotionele groei van kinderen bevorderen.
  2. Communicatievaardigheden: Effectieve communicatie is van het grootste belang, zowel met kinderen als met ouders/verzorgers. Je moet in staat zijn om duidelijk en empathisch te communiceren, luisteren naar de behoeften van kinderen en ouders begrijpen.
  3. Geduld en Empathie: Kinderen kunnen soms uitdagend gedrag vertonen, en het is cruciaal om geduldig en begripvol te zijn. Het vermogen om je in te leven in de emoties en perspectieven van kinderen is van onschatbare waarde.
  4. Teamwerk: Pedagogisch medewerkers werken vaak samen in een team. Het vermogen om goed samen te werken, ideeën uit te wisselen en gezamenlijk doelen te bereiken, is essentieel voor een harmonieuze en productieve omgeving.
  5. Organisatorische Vaardigheden: Het beheren van de dagelijkse activiteiten en routines vereist sterke organisatorische vaardigheden. Het helpt om de omgeving geordend en gestructureerd te houden, wat bijdraagt aan een positieve leerervaring voor kinderen.

Solliciteren voor de Vacature van Pedagogisch Medewerker

Nu je de belangrijkste vaardigheden van een pedagogisch medewerker kent, laten we eens kijken naar het sollicitatieproces:

  1. CV en Sollicitatiebrief: Begin met het opstellen van een professioneel CV en een overtuigende sollicitatiebrief. Vermeld je opleiding, werkervaring en benadruk de vaardigheden die relevant zijn voor de functie. Zorg ervoor dat je de vacaturetekst goed leest en je sollicitatie aanpast aan de specifieke eisen van de functie.
  2. Voorbereiding op het Gesprek: Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, bereid je dan grondig voor. Oefen veelvoorkomende interviewvragen en overweeg voorbeelden te geven van situaties waarin je je pedagogische vaardigheden hebt toegepast.
  3. Referenties: Verzamel professionele referenties die je kunnen aanbevelen als geschikte kandidaat voor de kinderopvang vacature. Deze referenties kunnen vroegere werkgevers, stagebegeleiders of docenten zijn.
  4. Persoonlijke Presentatie: Tijdens het sollicitatiegesprek, wees professioneel en representatief. Toon enthousiasme voor de functie en benadruk je toewijding aan het welzijn van kinderen.
  5. Vragen voor de Werkgever: Bereid ook vragen voor die je aan de werkgever wilt stellen. Dit toont je interesse in de functie en de organisatie.

In de vacaturemarkt voor pedagogisch medewerkers is de concurrentie vaak stevig. Door de juiste vaardigheden te ontwikkelen en jezelf goed voor te bereiden op het sollicitatieproces, vergroot je je kansen om de gewenste functie te bemachtigen. Vergeet niet dat het werk van een pedagogisch medewerker niet alleen een baan is, maar ook een kans om positief bij te dragen aan de toekomst van kinderen. Dus, blijf gemotiveerd en blijf groeien in je rol. Veel succes met je sollicitaties!

Hoe je extra inkomsten kunt genereren naast AOW en pensioen

Als je ouder wordt, kan het soms moeilijk zijn om rond te komen met alleen je AOW-uitkering en pensioen. Gelukkig zijn er tal van manieren waarop je extra inkomsten kunt genereren, zoals freelancen, een parttime baan of het opzetten van een bedrijf. In deze blog gaan we dieper in op de opties van bijverdienen aow en pensioen voor mensen boven de 65 jaar.

Freelancen als bron van bijverdiensten

Ouderen die goed thuis zijn in hun technische vaardigheden of schrijfvaardigheid, kunnen overwegen om te gaan freelancen. Er is een enorme vraag naar freelance professionals met veel ervaring en vaardigheden die passen bij hun leeftijd. Of het nu gaat om administratief werk, advieswerk of grafisch ontwerp – er is altijd wel iemand op zoek naar jouw talent! Natuurlijk is het belangrijk dat je vertrouwd bent met de tools die nodig zijn voor het uitvoeren van freelance werk. Als dat niet zo is, dan kan het handig zijn om online cursussen te volgen om up-to-date te blijven met de nieuwste technologieën.

Parttime werken als bron van bijverdiensten

Het vinden van een parttime baan behoort ook tot de mogelijkheden voor ouderen die graag wat extra geld willen verdienen. Er is veel 65 plus werk beschikbaar waarbij ze hun ervaring en vaardigheden kunnen inzetten terwijl ze flexibel blijven qua tijd en locatie. Bovendien is parttime werken ook ideaal als je nog steeds actief bent in andere projecten of andere verantwoordelijkheden hebt buitenshuis. Uiteraard is er altijd de optie om fulltime te werken als je daarnaar op zoek bent!

Bedrijfsvoering als bron van bijverdiensten

Sommige senioren willen liever meer controle over hun activiteitengebied door eigenhandig een bedrijf op te starten. Bedrijfsvoering kan helpende hand bieden aan degene die echt wil investeren in hun financiële toekomst en stabiliteit. De basisbeginselen effectief beheersen is essentieel – denk aan financiën, marketingstrategieën en juridische aspecten vooraleer men hierin duikt – maar dat geldt ook voor alle andere carrièrekeuzes in dit domein. Dankzij moderne technologieën hoeven startende bedrijven niet meer veel geld uit te geven aan overheadkosten aangezien veel genomen virtueel kunnen worden voldaan door digitale programma’s zoals software voor boekhouding of websites builders tools . Onderzoek dus wat relevante informatie betreft bedrijfsvoering voordat je begint met jouw project!

Hoe je je kunt voorbereiden op de Harver test

De Harver test is een veelgebruikte sollicitatietest. De test ontmoet je cognitieve vaardigheden en persoonlijkheid door middel van verschillende vragen, waaronder multiple choice-vragen, vergelijkingstaken en abstracte redeneerproblemen. Deze test is een geweldige manier om te bepalen of je geschikt bent voor de rol die je hebt aangevraagd. Maar hoe bereid je je voor? In deze blog leer je meer over hoe je jezelf optimaal kunt voorbereiden op het Harver assessment.

Hoe oefen je voor deze test?

De beste manier om te oefenen voor de Harver test is door middel van online simulaties van de soort tests die worden afgenomen. Er zijn veel websites met gratis simulaties beschikbaar waarmee je je vaardigheden kunt oefenen, zodat je je vertrouwd voelt met het formaat en de inhoud van de test wanneer je ermee geconfronteerd wordt tijdens het sollicitatieproces. Door te oefenen krijg je een beter idee van wat er van jou wordt verwacht tijdens de test en wordt het proces minder stressvol.

Waar bestaat de test uit?

Het is ook belangrijk om wat onderzoek te doen naar waaruit de Harver test bestaat. Er zijn ook veel informatiebronnen beschikbaar op internet die specifieke informatie geven over wat er in zo’n test kan staan en welke aanpakken effectief kunnen zijn bij het beantwoorden van verschillende vragen. Als je meer leert over wat er in een psychometrische test mogelijk is, zul je beter begrijpen hoe je moet reageren als je met eenvoudige of complexe vragen wordt geconfronteerd tijdens de realiteitstest.

Conclusie

Als jij iemand bent die wil slagen in zijn toekomstige carrière, dan is een goede score op een psychometrische test essentieel. Hoewel sommigen misschien denken dat ze niet hoeven te oefenen om te slagen, raad ik toch aan dat men begint met online simulatie tests om vertrouwd te raken met het formaat en de inhoud van de Harver test voordat ze daadwerkelijk tot deze wordt geroepen. Met behulp van online simulatie mogelijkheden kun je gemakkelijk ontdekken welke strategieën werken bij het beantwoorden van verschillende soortgelijke tests en welke technieken niet zo effectief zijn als verwacht. Vergeet niet dat hard werken beloond wordt! Succes!

Wat houdt WMO voor jou in

Er is een kans dat je ooit met de WMO in aanraking komt. Deze wet zorgt ervoor dat jij langer kan meedragen aan de samenleving. Maar wat doet deze wet precies? En wanneer kom je er voor in aanraking? In deze blog een uitleg over de regelgeving van de WMO en wat een WMO consulent doet.

Wat is WMO?

Het WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze wet zorgt ervoor dat jij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan wonen. Op deze manier zorgen ze ervoor dat jij zo lang mogelijk mee kan doen aan de maatschappij.

Wet Maatschappelijk Ondersteuning 2015 (WMO 2015) is de vernieuwde versie van deze wet. (Er is in de vernieuwde wet een uitbereiding gekomen van het takenpakket.) In de vernieuwde wet staat dat de gemeenten en verzekeraars ook verantwoordelijkheden krijgen over de mensen die ondersteuning nodig hebben. We spreken hier over mensen met psychische klachten, gehandicapte mensen en de ouderen.

Mensen die deze ondersteuning nodig hebben krijgen bijvoorbeeld persoonlijke zorg aan huis. Om er in aanmerking te kunnen komen is het heel hard nodig en zou je het zelf niet kunnen betalen. Per gemeente worden daar standaarden worden opgesteld.

WMO consulent

Een WMO consulent word ook wel een indicatiesteller genoemd. Deze mensen houden zich bezig met het afhandelen en aanvragen op het gebied van de WMO voorzieningen op aanvraag van de gemeente. Concrete werkzaamheden van een WMO consulent:

  • Het verwerken van de aanvragen en meldingen die het WMO krijgt.
  • Als volgt verricht de WMO consulent het onderzoek. Hier word onderzocht of de persoon recht heeft op deze wet.
  • Als de aanvraag door het onderzoek is gekomen, mag de cliënt op bezoek komen. Tijdens dat intake gesprek word er verheldering gevraagd. Deze intake gesprekken kunnen bij de cliënt thuis worden gehouden. Maar deze gesprekken zijn ook telefonisch mogelijk.
  • Als volgt word er in kaart gebracht van de zelfredzaamheid. Ook word de hulp van de sociale kring bekeken.
  • Als de hulp nodig blijkt te zijn zoekt de WMO consulent contact op met externe partijen. De WMO consulent gaat in overleg met bijvoorbeeld de zorgaanbieders om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
  • Als één van de laatste taken die de WMO consulent doet is het beoordelen wat de plannen worden van de persoon in het kader van pgb-begeleiding. (Persoonlijk Gebonden Budget)
  • Als laatst beoordeeld hij offertes en stelt rapportages op en her indicaties.

Een WMO consulent is werkzaam bij de gemeente. Ze werken met een wijkteam waarbij ze in contact zijn en samenwerken met zorg professionals.

Bij de functie WMO consulent wordt er ervaring gevraagd in een vergelijkbare rol, zoals bij een overheidsorganisatie en een zorgorganisatie. Daarnaast is een HBO of een MBO opleiding vereist.

Freelance developer nodig? Hier vind je de beste kandidaat

Wanneer je op zoek bent naar een goede developer heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt in de eerste plaats een vacature plaatsen en iemand in dienst nemen. Een andere, en wellicht meer aantrekkelijke optie, is het inhuren van een freelance developer. Een freelance developer biedt zijn of haar diensten aan voor zolang jij dit nodig hebt. Wanneer de taken zijn volbracht is de samenwerking tussen jouw bedrijf en de freelancer voorbij. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om altijd samen te werken met freelancers, vooral wanneer je met enige regelmaat werkzaamheden op dit gebied hebt.

Toegang tot meer dan 4000 specialisten

Wanneer je kiest voor het inhuren van freelancers heb je bij Jellow gelijk toegang tot een paar duizend freelance developers die klaar staan om ingehuurd te worden. De specialisaties van de freelancers zijn breed. Van developers die actief zijn als PHP programmeur, in de zakelijke dienstverlening, als freelance front-end developer of als Full stack developer: je vindt het allemaal online. Zo vind je precies de freelancer die je nodig hebt. Je kunt de developers selecteren die voor jou relevant zijn, om op basis van je eigen voorkeur de keuze te maken. Met de juiste software programmeur binnen je bedrijf zorg je voor de beste resultaten.

De voordelen van een freelance developer inhuren

Met behulp van Jellow wordt het nog makkelijker om je krachten te bundelen met de juiste freelancer. Samenwerken is nog toegankelijker: je vindt niet alleen de juiste freelancer voor jouw opdracht, maar je beschikt ook snel over de juiste expertise. Je hoeft niet meer lang te zoeken op het internet naar mogelijke kandidaten. Bij Jellow weet je direct wat je mogelijkheden zijn en kun je verschillende freelance developers benaderen voor je opdracht. Je kunt de freelancers eenvoudig selecteren op basis van verschillende punten. De belangrijkste voordelen van het inhuren van een freelance developer:

  • Binnen 24 uur contact met de beste freelancers;
  • Gemakkelijk iemand vinden die geschikt is voor de werkzaamheden;
  • Ontdek snel welke freelance developers beschikbaar zijn;
  • Je bepaalt zelf wat je zoekt en waar je de accenten op wilt leggen;

Makkelijk een freelance developer vinden met Jellow

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Een freelance developer vinden is makkelijker dan ooit. En of je nu op zoek bent naar een freelance front-end developer of een software engineer: je kunt het grote aanbod van freelancers gemakkelijk doorzoeken om zo de beste kandidaat voor je opdracht te vinden. Je kunt vervolgens eenvoudig en snel contact leggen en hierbij meerdere kandidaten benaderen. Zo weet je zeker dat je iemand vindt voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Ontdek je mogelijkheden en vind de best mogelijke freelance developer bij Jellow.

Belangrijke en waardevolle tips voor elke startende freelancer.

Freelancen is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar voor sommigen technische banen kan freelancen juist dé oplossing zijn om de balans tussen werk en privé te verbeteren of om eigen baas te worden. Onderstaand vind je 5 tips die elke freelancer kan gebruiken.

  1. Bereken je tarief

Zet je jaarlijkse kosten op een rij, dan kan je uitrekenen welk uurtarief genoeg is om break-even te draaien. Maar je wilt als freelancer natuurlijk winst maken om te kunnen sparen en leuke dingen te kunnen doen. Gebruik een online tools en richtlijnen en je hierbij te kunnen helpen.

  1. Zorg er voor dat je altijd een klus hebt

Een contract helpt freelancers om verschillende zaken vast te leggen: het tarief dat tussen jou en de klant is overeengekomen, omvang van een project, deadlines, maar ook herzieningen of annuleringen van projecten en terugbetaling. Contracten helpen je ook om je te beschermen tegen mogelijke juridische problemen en meningsverschillen, en als belangrijkst: ze zorgen ervoor dat je wordt betaald voor je werk.

  1. Wees commercieel
    Zoals besproken in tip 1 ben je als zzp’er vrij in wat je zelf wilt verdienen. Klanten zullen vaak vragen of je ‘nog iets van de prijs kan doen’. Hier kan je op in gaan door je initiële vraagprijs iets hoger te leggen dan je eigenlijk wil. Vind je het alsnog te laag? Onderhandel dan met de klant. Maar voel je hier ook zeker niet lastig over. Zo bouw je commerciële skills op die je in te toekomst goed kan gebruiken.
  2. Creëer een consistent schema

Het klinkt eenvoudig, maar de meeste freelancers weten dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt. Wanneer je vanuit huis werkt kan het makkelijk zijn om slordig om te gaan met je tijd Daarom is het zo belangrijk om te plannen en discipline te hebben. Met planning bereik je:

  • Makkelijker aan belangrijke deadlines houden
  • Kan je de klant de aandacht geven die ze verdienen
  • Creëer een goede balans tussen werk en privé
  1. Zorg voor een (groot) netwerk

Door jezelf bekend te maken in de markt creëer je een groot netwerk waar je op kan bouwen. Het onderhouden van je website en goede social media kanalen horen hier bij. Vooral LinkedIn is belangrijk, hier onderhoudt je je zakelijke netwerk en spot je mogelijk nieuwe kansen. Ga daarnaast ook naar relevante evenementen en beurzen waar je interessante mensen kan leren kennen.

Vraag jij jezelf nou af hoe je nieuwe klanten kunt werven? Hier zijn enkele manieren waarop je voor weinig tot geen kosten op de markt kan positioneren:

  • Persoonlijke netwerken
  • Schrijf een blog
  • Houd je social media pagina’s up-to-date
  • Bezoek events
  • Plaats advertenties voor je diensten of maak een persoonlijk profiel op websites voor technische vacatures.

Een auto huren als startende ondernemer? Het kan!

Als startende of zelfstandige ondernemer kan het moeilijk zijn om een personenauto of bestelauto te huren voor zakelijk gebruik. De prijzen van een huurauto kunnen hoog liggen en daarnaast wil je bij het huren van een wagen enige flexibiliteit. Toch zijn er tegenwoordig voor startende ondernemers steeds meer mogelijkheden. Meer weten? We geven hieronder een toelichting.

Investeren van je werkkapitaal

Als beginnend ondernemer wil je het werkkapitaal waarover je beschikt zo goed mogelijk benutten. Het huren van een auto, waarbij de borgsom zeer hoog is, lijkt dan ook geen juiste keuze. Toch zijn er steeds meer autoverhuurbedrijven, waaronder Europcar, die nu de mogelijkheid bieden om een borggarantie af te sluiten. Dit maakt het voor startende of zelfstandige ondernemers een stuk aantrekkelijker om een auto te huren, zonder dat zij hier teveel van hun werkkapitaal aan kwijt zijn.

De kosten van een huurauto

Wat je dan uiteindelijk betaald voor het huren van een auto, kan sterk per verhuurbedrijf verschillen. De prijzen kunnen variëren tussen de 17 tot en met 35 euro per dag. Het is daarom belangrijk om de kosten en baten per verhuurbedrijf af te wegen. Zo kan het ene autobedrijf lagere kosten hebben, maar beschikken ze over weinig auto’s waaruit je kan kiezen. Uiteindelijk moet je als starter zelf de afweging maken en dat verhuurbedrijf kiezen dat het beste bij je persoonlijke situatie past.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Het huren van een auto kan vooralsnog niet zomaar en er zijn enkele voorwaarden waaraan je als starter of zelfstandige aan moet voldoen. Als je bijvoorbeeld langer dan een jaar met je bedrijf ingeschreven staat bij de KVK, wordt niet langer als starter beschouwd. Je kan dan nog steeds een zakelijke auto huren, maar tegen andere tarieven. Daarnaast moet je minstens 12 maanden in het bezit zijn van een rijbewijs B en dien je 23 jaar of ouder te zijn om in aanmerking te komen voor een huurauto.

Indien je aan deze voorwaarden voldoet, kom je als starter zeker in aanmerking voor een huurauto. Daarbij is het belangrijk om te weten dat je vaak de eerste keer de wagen minimaal een maand aaneengesloten moet huren. Daarna kun je een auto naar keuze zo lang of kort huren als je zelf wilt. Of je nou een zakelijke afspraak hebt staan, een congres bij moet wonen of spullen voor de zaak moet vervoeren, het kan allemaal!

3 tips voor re-integratie in Leiden

Het kan iedereen een keer overkomen: je bent langdurig ziek en komt hierdoor zonder werk te zitten. Een goed re-integratietraject in Leiden is daarom van essentieel belang om ervoor te zorgen dat je weer snel kunt gaan werken. Helaas loopt dit traject niet altijd zoals gepland. In deze blog geven we 3 tips voor een succesvolle re-integratie in Leiden. 

Tip 1: Start zo snel mogelijk met je traject

Ben je langdurig ziek door bijvoorbeeld een burn-out? Hierbij is het van belang dat je dan veel rust neemt. Op lange termijn heeft dit echter wel nadelen. Hoe langer je thuis zit, hoe lastiger het wordt om terug te keren op de werkvloer. Ook is het belangrijk om snel professioneel hulp te zoeken. Dit werkt vele malen beter dan zelf op zoek te gaan naar oplossingen. Een burn-out wordt namelijk veroorzaakt door te veel stress. Door alleen uit te rusten, los je vaak het probleem niet op. Je leert namelijk niet om te gaan met stress, waardoor je mogelijk weer last krijgt van deze verschijnselen. Door middel van re-integratie Leiden kan je deze gewoontes doorbreken en wordt de kans op een burn-out verkleind.

Tip 2: Schakel tijdig de bedrijfsarts in

Indien je weet dat jij of een medewerker langdurig ziek is, is het van belang om tijdig de bedrijfsarts in te schakelen. Dit is zowel voor de werkgever en werknemer essentieel. Plan daarom altijd een afspraak in bij de bedrijfsarts. De bedrijfsarts zorgt voor een duidelijke probleemanalyse en kan aan de hand van deze data een goed advies geven over een snelle integratie.

Tip 3: Zorg voor een goed plan van aanpak

Bij re-integratie Leiden heb je als werkgever of werknemer heb je beide belang bij een goed plan van aanpak. Een goed aanpak zorgt ervoor dat je als medewerker er sterker uitkomt. Maar ook als werkgever heb je hier belang bij. Je moet als werkgever kunnen aantonen dat je voldoende inspanningen hebt verricht om de medewerker goed op de been te krijgen. De werkgever is dus verantwoordelijk voor een goede re-integratietraject. Met een goed plan van aanpak dek jij je als werkgever goed in en kan je eenvoudig aantonen dat er voldoende inspanningen zijn verricht bij de re-integratie van de medewerker.

5 manieren om gemakkelijk een bijbaan te vinden in jouw buurt

Misschien zit je nog op de middelbare school, of ben je aan het studeren? Een bijbaan is altijd fijn om wat extra geld te verdienen zodat je leuke dingen kunt doen en kopen. Je kan nou eenmaal niet voor altijd op de zak van je ouders blijven teren. Daarnaast leer je veel van bijbanen en kan het zelfs erg gezellig zijn. In dit artikel geven we je 5 manieren om gemakkelijk een bijbaan te vinden bij jou in de buurt.

#1: Waar kom jij zelf graag?

Als jij met je vrienden in de stad bent, waar ga je dan meestal naartoe? Het is ideaal als je een baan vindt waarbij je veel van je vrienden tegenkomt, dat maakt je werk leuk. Je kan zelfs eventueel samen met een vriend of vriendin solliciteren.

#2: Solliciteer in de zomer

Door in de zomer te solliciteren, kun je meteen veel werken en leuk extraatje verdienen. Wat daarbij een fijne bijkomstigheid is, is dat wanneer jij je best doet, je vaak na de zomer mag blijven om op zaterdagen en in de vakantie te werken. Wanneer je studeert ben je vaak doordeweeks een dag vrij waardoor je dan eventueel ook zou kunnen werken. Let wel op dat je genoeg tijd reserveert om thuis te studeren, dat is belangrijker dan een bijbaan. Door goed te plannen voorkom je hier problemen mee.

#3: Werken bij je stageplek

Tijdens een opleiding moet je stage lopen. Tijdens je stage moet je ten eerste je best doen om je studiepunten te behalen en veel ervaringen op te doen, maar daarnaast kan het je ook een relevante bijbaan opleveren. Daarbij is het vaak wel zo dat je niet in het weekend kunt werken, maar doordat je tijdens een studie meestal minstens een vrije dag hebt, kun je doordeweeks een dag werken. Dan heb je in het weekend tijd om alle opdrachten voor je studie te maken.

#4: Vraag eens rond in je vriendenkring

Een baan is gemakkelijk te vinden via je eigen netwerk. Vraag eens rond of een van je vrienden nog een leuke bijbaan voor jou heeft. Zo vind je meteen een bijbaan in de buurt want als jij in Helmond woont, wil je uiteraard een bijbaan in Helmond en niet in Groningen. Door via je vriendenkring een baan te zoeken weet je ook meteen of de werkgever leuk is, want daar zijn je vrienden wel eerlijk over.

#5: Uitzendbureau

Een uitzendbureau is niet alleen handig voor mensen die een fulltime baan zoeken, maar ook voor wanneer je op zoek bent naar een bijbaan in jouw buurt. Vooral online uitzendbureaus zijn een uitkomst om gemakkelijk het banenaanbod in jouw buurt te doorzoeken. Wanneer je op zoek bent naar een vacature in Helmond, gebruik je als het ware je online uitzendbureau Helmond. Je kan aangeven binnen een straal van hoeveel kilometer jij graag wil werken in Helmond en op die manier krijg jij het volledige overzicht van banen die bij jou passen. Dan heb je gemakkelijk een baan in jouw buurt gevonden.

 

Hoe schrijf je een goede vacaturetekst?

Er is sprake van krapte op de arbeidsmarkt en dat betekent dat je als je een vacaturetekst schrijft moet zorgen dat je eruit springt bij de werkzoekenden. Vooral mensen met een specifieke vakopleiding hebben soms de banen voor het uitkiezen. Als jij net die ene goede puntlasser, leerkracht of verpleegkundige wilt werven dan moet je dus zorgen dat hij of zij juist jouw advertentie eruit pikt om op te reageren.

Wees duidelijk en concreet

Essentieel bij een vacaturetekst is dat je duidelijk bent over wat je zoekt en wat je te bieden hebt. Geef duidelijk aan welke vakopleiding vereist en welke werkervaring gewenst is. Dat iemand aardig, flexibel en communicatief vaardig moet zijn is niet meer dan bladvulling. Niemand zal immers op basis van dit soort competenties tot de conclusie komen “oh ik ben niet flexibel dus dan hoef ik niet te reageren”. Het staat leuk in de tekst maar het zegt niet heel veel. Hoe iemand als persoon is, daar kom je pas achter tijdens het sollicitatiegesprek.

Geef ook aan wat je niet wilt

Het klinkt misschien vreemd maar het is ook belangrijk om aan te geven wat je niet wilt. Als een kandidaat absoluut een bepaald diploma moet hebben of minimaal 10 jaar ervaring, zet dan gerust in je advertentie dat kandidaten die hier niet aan voldoen zich de moeite van het reageren kunnen besparen. Hopelijk doen ze dat ook, want het bespaart jou weer het sturen van tientallen standaard afwijzingen.

Schrijf in de stijl van het bedrijf

Een bedrijf waar een losse, informele sfeer hangt spreekt zijn medewerkers niet met u aan. Doe dat dan ook niet in je vacaturetekst. Spreek de kandidaat aan zoals je dat ook op het werk zou doen. Zo weet degene die reageert bij wat voor bedrijf hij of zij gaat solliciteren en kan vooraf inschatten of dat wel of niet past. Je voorkomt op die manier waarschijnlijk ook dat een kandidaat strak in het pak op gesprek komt, terwijl jij als leidinggevende gewoon in je jeans en T-shirt aan de tafel verschijnt. Natuurlijk hangt het ook van de soort vacature af. Van een afwashulp voor in de keuken verwacht je ongetwijfeld minder dan van een kandidaat personeelsadviseur. Je kunt ook webteksten laten schrijven voor je vacatures als je dit zelf lastig vindt. Hiervoor kun je een professioneel tekstbureau inschakelen.