5 manieren om gemakkelijk een bijbaan te vinden in jouw buurt

Misschien zit je nog op de middelbare school, of ben je aan het studeren? Een bijbaan is altijd fijn om wat extra geld te verdienen zodat je leuke dingen kunt doen en kopen. Je kan nou eenmaal niet voor altijd op de zak van je ouders blijven teren. Daarnaast leer je veel van bijbanen en kan het zelfs erg gezellig zijn. In dit artikel geven we je 5 manieren om gemakkelijk een bijbaan te vinden bij jou in de buurt.

#1: Waar kom jij zelf graag?

Als jij met je vrienden in de stad bent, waar ga je dan meestal naartoe? Het is ideaal als je een baan vindt waarbij je veel van je vrienden tegenkomt, dat maakt je werk leuk. Je kan zelfs eventueel samen met een vriend of vriendin solliciteren.

#2: Solliciteer in de zomer

Door in de zomer te solliciteren, kun je meteen veel werken en leuk extraatje verdienen. Wat daarbij een fijne bijkomstigheid is, is dat wanneer jij je best doet, je vaak na de zomer mag blijven om op zaterdagen en in de vakantie te werken. Wanneer je studeert ben je vaak doordeweeks een dag vrij waardoor je dan eventueel ook zou kunnen werken. Let wel op dat je genoeg tijd reserveert om thuis te studeren, dat is belangrijker dan een bijbaan. Door goed te plannen voorkom je hier problemen mee.

#3: Werken bij je stageplek

Tijdens een opleiding moet je stage lopen. Tijdens je stage moet je ten eerste je best doen om je studiepunten te behalen en veel ervaringen op te doen, maar daarnaast kan het je ook een relevante bijbaan opleveren. Daarbij is het vaak wel zo dat je niet in het weekend kunt werken, maar doordat je tijdens een studie meestal minstens een vrije dag hebt, kun je doordeweeks een dag werken. Dan heb je in het weekend tijd om alle opdrachten voor je studie te maken.

#4: Vraag eens rond in je vriendenkring

Een baan is gemakkelijk te vinden via je eigen netwerk. Vraag eens rond of een van je vrienden nog een leuke bijbaan voor jou heeft. Zo vind je meteen een bijbaan in de buurt want als jij in Helmond woont, wil je uiteraard een bijbaan in Helmond en niet in Groningen. Door via je vriendenkring een baan te zoeken weet je ook meteen of de werkgever leuk is, want daar zijn je vrienden wel eerlijk over.

#5: Uitzendbureau

Een uitzendbureau is niet alleen handig voor mensen die een fulltime baan zoeken, maar ook voor wanneer je op zoek bent naar een bijbaan in jouw buurt. Vooral online uitzendbureaus zijn een uitkomst om gemakkelijk het banenaanbod in jouw buurt te doorzoeken. Wanneer je op zoek bent naar een vacature in Helmond, gebruik je als het ware je online uitzendbureau Helmond. Je kan aangeven binnen een straal van hoeveel kilometer jij graag wil werken in Helmond en op die manier krijg jij het volledige overzicht van banen die bij jou passen. Dan heb je gemakkelijk een baan in jouw buurt gevonden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.