3 tips voor re-integratie in Leiden

Het kan iedereen een keer overkomen: je bent langdurig ziek en komt hierdoor zonder werk te zitten. Een goed re-integratietraject in Leiden is daarom van essentieel belang om ervoor te zorgen dat je weer snel kunt gaan werken. Helaas loopt dit traject niet altijd zoals gepland. In deze blog geven we 3 tips voor een succesvolle re-integratie in Leiden. 

Tip 1: Start zo snel mogelijk met je traject

Ben je langdurig ziek door bijvoorbeeld een burn-out? Hierbij is het van belang dat je dan veel rust neemt. Op lange termijn heeft dit echter wel nadelen. Hoe langer je thuis zit, hoe lastiger het wordt om terug te keren op de werkvloer. Ook is het belangrijk om snel professioneel hulp te zoeken. Dit werkt vele malen beter dan zelf op zoek te gaan naar oplossingen. Een burn-out wordt namelijk veroorzaakt door te veel stress. Door alleen uit te rusten, los je vaak het probleem niet op. Je leert namelijk niet om te gaan met stress, waardoor je mogelijk weer last krijgt van deze verschijnselen. Door middel van re-integratie Leiden kan je deze gewoontes doorbreken en wordt de kans op een burn-out verkleind.

Tip 2: Schakel tijdig de bedrijfsarts in

Indien je weet dat jij of een medewerker langdurig ziek is, is het van belang om tijdig de bedrijfsarts in te schakelen. Dit is zowel voor de werkgever en werknemer essentieel. Plan daarom altijd een afspraak in bij de bedrijfsarts. De bedrijfsarts zorgt voor een duidelijke probleemanalyse en kan aan de hand van deze data een goed advies geven over een snelle integratie.

Tip 3: Zorg voor een goed plan van aanpak

Bij re-integratie Leiden heb je als werkgever of werknemer heb je beide belang bij een goed plan van aanpak. Een goed aanpak zorgt ervoor dat je als medewerker er sterker uitkomt. Maar ook als werkgever heb je hier belang bij. Je moet als werkgever kunnen aantonen dat je voldoende inspanningen hebt verricht om de medewerker goed op de been te krijgen. De werkgever is dus verantwoordelijk voor een goede re-integratietraject. Met een goed plan van aanpak dek jij je als werkgever goed in en kan je eenvoudig aantonen dat er voldoende inspanningen zijn verricht bij de re-integratie van de medewerker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.